Solen skiner och vi jobbar :(

fast kanske inte så mycket som det är möjligt. Vi har ingen produktion utan nu är det röj och plock för KA och papper och bokföring för mig. Sådana dagar behövs verkligen för annars skulle det aldrig gå att sköta ett eget företag med så låg kostnadsram som möjligt.
Det är underbart väder ute med blå himmel och här sitter vi och grottar. Så illa som det låter är det inte men vi hade båda gärna varit utomhus istället. Snart är det också dags att byta däcken. Borde göra det så snart som möjligt för vinterväglag återkommer nog inte (håller iaf tummarna för det) på våra breddgrader iaf.
Gökarna Jonsson
har äntligen fått lite mer fart i sin Gökbok, det tog bara 6 månader av stiltje :(. Jag skapade en MT variant åt dom också så både KA och jag kan skriva när det liksom händer något. Det förenklar spontaniteten väldigt mycket också. Ögonblicken för det spontana försvinner fort eller så glöms detaljerna bort.
Just nu gör dom inget bus utan sitter på CityMails vita postbackar och solar. Visslas gör det iof sig och snart är båda herrarna här igen. Mannfred i mitt hår och Henning på skärmen.
Kriget, kriget och kriget
sköljer över alla som antingen kikar på tv, läser tidningar, webbar eller lyssnar på radion. Det ena sjukare än det andra. Hade jag varit journalist och yngre så hade jag garanterat varit nere där det händer. Inte för att jag vill synas utan mer för att jag aldrig varit rädd för att stå för saker och ting och med det som grund kunna skildra det som händer på ett ärligt sätt. Kanske hade jag varit en av galenpottorna som är s.k. sköldar. Att ta ställning går att göra på så många olika sätt. Visserligen bör man inte ta ställning som journalist men jag tvivlar på att journalister är känslolösa och alltså per automatik (omedvetet) tar ställning även om dom försöker förhålla sig opartiska.
Dom ekonomiska konstaderna för kriget är redan uppe i summor vi inte ens kan föreställa oss. Dom mänskliga kostnader är även dom redan astronomiska. Det känns som nog nu USA! För varje dag som går kommer möjligheterna att minimera lidandet för dom civila att minska och tragedierna i krigets spår kommer enbart att öka. Då menar jag inte på dom aktiva soldaterna utan bara civila. På sikt tro jag också att klyftorna mellan oss och dom (kulturellt och attitydsmässigt) kommer att öka och skapa stora konsekvenser som nog ingen tänkt sig. Hatet eskalerar mot USA och Europa vilket i sin tur leder till ökad avsky mot muslimer, araber och andra från mellanöstern som i sin tur… Ekorrhjulet är i full snurr med andr aord och inte fasen leder det till en bättre värld eller en mer jämställd tolerant hållning mot våra medmänniskor.
Från en sorg till en annan.
Tobbe, länkade till Kanelen. Det är kärlek det och grät gjorde jag och nu med för det är grymt hur livet kan bli. Våra fyrfotade är så otroliga i sitt varande och vi tvåbenta har mycket att lära oss om vi bara vill det. Kanelen har nu slutat med sin väntan och om inte min spanska är helt fel så blev han påkörd och dog ögonblickligen. Tänkte be Monica snällt att översätta detta åt mig när hon kommer på besök nästa gång.
Nu återgår jag till mitt jobb
och tänker försöka göra dagen så kort som möjligt. I morgon är det knämagnetröntgen I Vällingby så vi tänkte våldgästa lilla fröken Sofia med mamma en snabbis. Det är klockan 13:30 så det blir kort för vi har ff ett arbete att sköta.
Read ya later!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.