(del 2) Rubriksättningar?!

Jag undrar mycket över just vår förmåga att rubricera människor genom att sätta etiketter och sedan placera in dessa i fack. Hur kan det komma sig att vi gör så. Just nu tänker jag på evenemanget Pride och allt som skrivs och sägs run omkring. Pride i sig är en viktig sak, tidigare var det viktigt för att spräcka spärrar och öppna människans ögon.
Vi är människor och inget annat. Jag har svår för just detta med rubriceringar oavsett om det gäller kärlekspreferens, hudfärg, religiös tillhörighet eller annat. Duger det inte med att säga Kalle är sambo med Oskar. Att Kalle ursprungligen kommer från Afrika är inte alls relevant eller att säga bögiga, svarta Kalle är Sambo med vita Oskar.
Jag kan inte förstå och kommer säkert att leva i oförstånd kring varför allting måste pekas ut och göra något mer av än att vi är människor. För mig spelar det ingen roll att Kalle är från Afrika eller att han är sambo med en kille, för mig är han Kalle och (om jag har tur kanske) en vän till mig.
I sig betyder just ordet homosexuell tex inget förutom att en person mer intimt gillar en person av samma kön. Ingen frågar mig om jag är heterosexuell och inte beskriver jag mig som hetero heller. Jag är jag, varken mer eller mindre. Vad spelar det för roll, kan vi inte bara få vara vi.
Det jag egentligen undrar över är varför spelar min sexuella preferens, min hudfärg osv någon roll och varför måste jag rubriceras därefter? Får jag inte bara vara mig och ha tillhörighet med andra människor ändå?

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.