Programmet blev bra

trots att jag fasade för det värsta. Tessan är nöjd med sin insats och det är huvudsaken även om hon önskat att hon fått med mer om allt dom faktiskt pratade om under intervjun och som för Tessan var grunden till att hon gick med på att delta i programmet.

Tack och lov att det INTE blev som en del andra avsnitt blivit. Jag har inte pratat med min mamma nere i götet ännu (har inte hunnit med det) men misstänker att både hon och kär moster satt och grät när lillfröken pratade. För den nyfikne så såg ni var vi bor också även om vår färglada utbyggda balkong slapp skämmas för sig i rutan ;). Vi bor nära varandra och kompisen Mia bor mitt emot oss och porten syntes in till oss iaf. Kul att några såg programmet och skrev det här, kommenterarerna gladde både mig och Tessan.

Kanske kan prgrammet hjälpa någon om inte annat på sikt. Jag tror det viktigaste med ett program där skammen är det som till stor del styr den sjuke är att andra får se att dom faktiskt inte är ensamma, att det finns fler i samma situation. Synd att varken behandlingshemmets vistelse där dom yttre konsekvenserna av den vistelsen togs upp eller resan efteråt som kostat mycket kom med eller mycket av det andra som kretsat kring detta med missbruket. Tycker fröken beskrev det snällt om det faktiska totala kaoset och kriget som rådde för ingen av oss förstod hur, var eller varför saker hände som dom hände. Vi gjorde så gott vi kunde men det är egentligen aldrig tillräckligt och inte heller gör man som förälder särskilt rätt men det vet man inte förrän efteråt, i bästa fall vill säga. Vi menade väl på lärans resa som det ändå har varit och i dagsläget vet vi ju det vi inte visste då.

Egentligen borde man ha en handbok om efter redan före om det ens var möjligt. Siare kanske skulle göra sig en förmögenhet men då måste dom ligga nära verkligheten annars är det ingen mening. Måste i säng så kommentarerna får vänta tills i morgon. Eftersom jag inte vet om jag hinner i morgonbitti vill jag redan nu gratta Ingrid (Igge) på 40-års dagen, bara 1 timme för tidigt men det kanske går bra ändå. Allsången kommer i morrn 😉

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ingrid: -> Vassego! Aha, du känner inte heller någon skillnad, precis som jag då när det begav sig (mitt i röran då vi fick flygande assistans ju). Härligt att du fick en så fin dag med allt man egentligen kan önska sig vad gäller viktiga saker för själen.
  Vll du ha en kopia kan du få det på video men vi behöver en liten adress då om jag får be om den är du snäll.
  Nina: -> Om gårdagen vet vi redan 😉 Kul med alla böckerna från bibblan. Börjar bli dags för mig också att ta tag i bibiliotekskkort men jag kanske inte får något eller det kanske inte spelar in.
  Lost har jag missat båda gångerna denna säsong. Orkar knappt tänka tv ens men så snart det är ordning här så blir väl livet lite mer normalt. Gud vad jag längtar tills vi har ett kök och kan laga mat.

 2. Om ni kommer på en fika idag / ikväll…
  vad är det för tid ni tänkt er?
  Vi ska nämligen till bibblan en sväng..
  Ring om du har tid. Är hemme nu.
  Igår svarade vi inte för det var Lost på Tv mellan 21-22 och sen la vi oss.
  Vi har fått bra rutiner nu. 🙂

 3. Tack!!!
  Tyvärr har vi inte femman men jag är glad att Tessan känner sig nöjd med sin insats och att det går bra för henne! Hälsa henne så gott från oss och än en gång, tack för varma omtankar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.