10 tröstare

Fick ett mail av Ordbankaren med önskan om att jag skulle skriva en lista med 10 låtar som jag gärna spelar när jag behöver det.
Först är det så att musik är viktig för mig och särskilt när jag är mindre glad. Oftast blir det bra fart på mig bara jag får spela lite musik som är mig. Jo, en del låtar är mig med hänsyn taget till mina rötter för det präglar mig mest och lyfter också väldigt. Knäpp?! Vem har påstått mig vara annat än det? 🙂
Detta är en blandning av mitt tyckande och kännande.

 • Simon & Garfunkel – Cecilia
 • Jamie Walters – Hold On
 • Uno Sveningsson – xxxxxx
 • Dr. Feelgood – See You Later Alligator
 • Miriam Makeba – Pata Pata
 • Them – Here Comes The Night
 • UB40 – Guns in The Ghetto
 • Clout – Substitute
 • Bert Kaempfert – African Beat
 • Lasse Tenander – Rötter
Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ordbankaren: Felåt, jag trodde jag svarat på din kommentar.
  Kul att jag inspirerat någon till en udda låt. Den är mäktig och jag ser mig själv på Auerol och jag känner pulsen trots att jag faktiskt inte kommer ihåg den resan vi gjorde med henne när jag som 6-åring flyttade från Liberia till Ghana med just Auerol (givetvis med resten av familjen)

 2. Kul att se din lista. Måste erkänna att African Beat numera är en låt jag tar till ibland när jag vill må bra, efter tips från dig sedan förr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.