Nya möjligheter

gäller väl alltid för en ny månad så here goes för nu är det en ny månad. Vi har inga nya möjligheter vad vi vet men vi har inte gett upp på några som helst plan. Vi har bestämt oss för vad vi åtminstone skall göra oavsett vad som händer. Det stora problemet är bostadsfrågan för vi får som sagt inte hyra något och utsikten att bo och verka på ett vandrarhem är inte ett alternativ för framtiden.
Hur det praktiskt skall gå att lösa vet vi inte heller men vi har iaf två olika planer och dom båda kräver samtal med myndigheten samt att myndigheten ser till allmännas bästa vilket är deras skyldighet. Allt beror på hur mycket dom vill dra allmännas bästa och villigheten att göra det som på sikt är bäst för alla oavsett om vi får bo var eller inte. Tid för dessa samtal får vi på måndag.
Plan 1: Att vi bor kvar, varken mer eller mindre och betalar det uppgjorda hela vägen ut. Skulle vi inte göra det så finns ju alltid möjligheten att ta bostaden innan preskribtionstiden gått ut. Det borde vara en bra deal men man kan aldrig veta.
Plan 2: Får vi inte bo kvar vill vi putsa till bostaden så att mesta möjliga fås ut vid försäljning för det är inte värt det lilla det ger i dagsläget. Skall vi förlora vårt hem kan vi väl åtminstone göra det för vad det kan bli värt, rättare sagt vad dom övriga går för i samma område. Får vi till denna variant så krävs det lite (en hel del) fixerier som kostar och då måste vi få uppskov några månader för att kunna bekosta detta. Vi blir inte skuldfria men det kan bli okej trots allt men det är INTE vad vi varken önskar eller vill.
Vi har anmält oss till bostadskö även om vi vet att vi inte är aktuella för att få hyra. Dom två kommunala i både Kungsängen och Järfälla.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.