Lönehelg kan bli en stökig helg på stan

men ovädret som rasade på kvällen gjorde sitt till för det var lugnt. Först trodde jag inte vi skulle kunna ta oss fram in till stan men det gick bättre än befarat och ju närmare stan vi kom desto mindre snö blev som var utbytt av blötare nederbörd.

Det blåste kallt och kändes som fy f*n skall vi ut och gå i det här ovädret. Inne i stan var det snöblandat med fläckvisa variationer. På Söder var det mer snö än blött och i centralare delarna var det rejält blött. Vi halkade runt en del innan vi ens var framme i lokalen.

Väl framme var det utsättning med info från dom olika stadsdelarna och polisen. Studentfesterna är redan igång, sedan några veckor tillbaka till och med, och för kvällen var det 3.

Efter fikat och utsättningen var det dags att bege sig. Några till Söder (vår grupp) och andra i centralare delarna. Tog T-banan till Slussen och sedan gick vi till Hornstull, gick och gick, vi halkade omkring och gled runt i ömsom vatten och ömsom sörja. Blött och blåsigt och känslan av att vad skönt knappt några ute. Tog tunnelbanan tillbaka till Slussen och sedan gick till Medborgarplatsen där det också var halt och sörjigt tillsammans med blåsten.

Åter till Plattan och vi konstaterade alla att det är lugnt, onormalt lugnt. När tom polisen sa det så kändes det som hemgången var nära. Vi bröt tidigare än vanligt och intog inte den sedvanliga hamburgaren.

Det var skönt att komma hem lite tidigare än vanligt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.