I brist på wokkrydda

kan man göra egen som faktiskt smakade alldeles utmärkt. Cayennepeppar, chilipeppar och allround krydda i valfri mängd. Det går inte att köpa wokkrydda längre, iaf inte i dom butiker vi varit i sista året. Men woken måste ha det som bas i smaken så nu har jag labbat fram (försökt flera olika varianter och ingen har blivit bra tidigare) en som duger perfekt.

Snart får även vi middag, jag är hungrig. Inte mycket av planteringsplaner, det öser ner och blåser ordentligt också men gårdagen fick vi iaf tag på det vi skulle ha i pottväg på altanen. KA lyckades glömma sitt Visakort och kvitto på IKEA så när vi skulle handla här hemma blev det istället ilfart tillbaka till IKEA Barkarby och yes, både kort och kvitto fanns där. Så kan det gå när inte haspen är på.

Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Jag har fått ”pippi” på spiskummin..mmm..jättegott!
  Likaså Garam masala, det smakar liknande tycker jag.
  Antar att Garam innehåller spiskummin.

  Numer köper jag aldrig färdig Tacoskrydda.
  funkar utmärkt att krydda själv med chili och andra kryddor.
  Ingen som har tyckt det smakat illa eller så annorlunda..hittills.
  😉
  Ha det gott!
  Kram

  • Spiskummin vet jag inte ens hur det smakar, med tanke på att du skrev Garam masal gissar jag att det kanske är lite indisk smak över det, elelr har jag fel?

   Vi köper ff färdiga tacvokryddpåsar men äter så oerhört sällan tacos trots att det är så gott. Kanske blir det mer nu när vi blir semesterlediga (från den 18). Det är gott att äta och vara social (kanske grisig är mer sant) samtidigt. Får prova lite med egna varianter, chili gör ju mycket till det mesta.

   Detsamma sköna fröken där nere 😉

   Kramar Carina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.