Presentera dig

#presenteradig var det visst. Jag har ingen aning hur jag skall sammanfatta mig på ett bra sätt.

Flerspråkig, 49 årig norska, blir 50 i oktober, (bara bott 1 år i Norge), född i Kiruna och uppvuxen i väst Afrika, länderna Liberia 6,5 år och Ghana 7,5 år. Vi flyttade därifrån när jag var 14 år och en livsdröm har alltid varit att kunna åka ”hem” igen.

Grunden i Afrika har format mig mycket och trots att det snart är 36 år sedan så finns mitt hjärta där och en stor del är också kärleken till schimpanser. Jag levde med en liten Cheeta i Liberia under några år tills vi flyttade till Ghana och hela mitt liv har jag undrat vad som hände henne, fasan var djurförsök. I dag vet jag att hon fick ett bra liv tillsammans med sin vapendragare Herman, kort kan man se i min profil på Google+ eller i familjens Gökalbum. kika under kategori Afrika/Liberia

Har pluggat på internat i Schweiz (finns inte längre) och det var som att vistas i kloster, Töchter Institut Sunny Dale, Wilderswil.

Blev mamma som 17 åring till ett underverk som nu har ett eget underverk som heter Julia och är 4 år. Träffade KA, som var ensam pappa till 2 underverk, när vi båda nattvandrade med Farsor och Morsor på stan hösten -91. Vi blev sambos -92 och jag fick samtidigt 2 bonusbarn varav en fått ett eget underverk, Sofia 9 år, förlovade oss -93 och gifte oss -94.

Min dröm när jag var liten var att bli flygvärdinna eller jobba på hotel (troligtvis receptionist), alla mina nära trodde mer på veterinär för min kärlek till djur gjorde att många fick följa med hem och jag gjorde förtvivlade försök att rädda allt och alla. Den kärleken gällde även små barn, utsatta människor oavsett ålder osv.

En glad och öppen person som alltid trott gott om människor men gått på en del nitar så jag är försiktig i dag och är inte heller lika villig att alltid erbjuda hjälp till höger och vänster. Spontaniteten har gradvis dött men i vissa sammanhang vågar jag vara mig ändå 😉 Glad är jag väl ff och öppen också men är mer försiktig och är väldigt osäker i vissa sammanhang, särskilt när det gäller min egen person och det har sina randiga skäl.

Jobbat med allt från städning i Björkliden till hela ekonomipaketet med allt vad det innebär och även varit egen företagare tillsammans med kär make under en 10-års period. Nu jobbar jag med ekonomi, IT, personal och lite annat också. Tycker det är roligt att fixa till saker, särskilt sådant jag inte kan.

En livsdröm har varit att åka ”hem” till både Liberia och Ghana och visa min familj hur jag blev som jag blev. Nu blir det inte riktigt så men ganska nära och det duger mer än väl. Drömmen var innan jag fyllde 50 och jag lyckas uppnå det då vi denna sommar åker till Ghana i 3 veckor och kommer att träffa barndomsvänner från förr. Vi kommer också att delvis bo på samma ställe och åka på en gemensam minitour under 9 dagar och som bonus kommer vi att avsluta vår tour på vår gemensamma samlingspunkt som små, Tema Halcrow Beachclub som numera heter Avemaria Spa

Sedan när jag blivit stor, då skall jag bli vuxen eller något sådant.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Spännande och rolig presentation. Även om jag visste det mesta, så var det kul att läsa i en kortfattad och sammanställd presentation! 🙂

    • Kul att du tycker den var spännande och rolig. Gjorde den för Google+ uppmaningen om att presentera sig och tänkte att jag gör den här också 🙂

  2. intressant presentation, känner igen mig i att nattvandra mm

    • Tack och kul att du tycker den är intressant.

      Nattvandrandet började då 1991 och vi var jätteaktiva till 1994 och sedan ingenting men så började vi det igen för ca 4 år sedan men sista året har det inte blivit mer och nu är det nog slut för vår del. Vi nattvandrade i Stockholm med omnejd med Farsor och Morsor på stan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.