Filöverföringen tog drygt 13 timmar

från den gamla datorn till externa 1TB´s hårddisken men tydligen går det betydligt snabbare till den nya med 8GB ram´s datorn, den har hållit på i 14 minuter och det är 11 minuter kvar. Problemet är att jag inte kunde röra denna under tiden och därför inte skriva ett ord om våran picknick i förrgår och nu har jag inte tillgång tillbilderna vi tog så jag väntar till lite senare. Den var iaf jätterolig och så skoj att träffas men mer kommer sedan.

Det ser lite konstigt ut på nya när alla gamla skrivbordsikoner plötsligt ligger där och, mycket får jag städa verkar det som. Funderar mest på alla bokmärken, lösenord, hela Thunderbird mm. Vi får la se om detta var ett smidigt verktyg eller inte.

Bara 6 minuter återstår, kanske borde göra mig klar under den tiden, eller.

Wippies – en exklusiv all-in-one ADSL2+ Wifi wireless router

Jag är en Buzzador och för ett bra tag sedan fick jag erbjudandet att testa en wireless router kostnadsfritt med förbehållet att jag måste använda den i 12 månader. Jag gillar ju teknik så visst tyckte jag och gratis är alltid gott.

Nu har den varit i vårt hem och om man bortser från att jag inte fick igång den direkt med vårt Bredband (det var simpelt som attan men man glömmer så lätt det man inte pysslar med varje dag) så har den fungerat och fungerar perfekt. Varken KA eller jag har testat den som i ett lokalt nätverk där vi är vårt nätverk utan våra datorer är ff egna enheter. När tid finns skall det också testas.

Det ingår 500MB gratis utrymme, du kan skapa bloggar, vi har inte testat ännu för varken tiden eller orken har funnits. Kanske återkommer orken, lusten börjar iaf återkomma, särskilt nu när jag kan skriva inlägg igen 😉

För den som vill testa Wippies kan du anmäla dig till Buzzador via min länk (så får jag poäng för det) där du också kan läsa mer om Wippies. Vill du veta mer om Wippies kan du kika in på Wippies forum

Serverstrul en masse

(Detta gick på grund av serverhaveri och efterföljande strul aldrig att skicka upp)

och det är orsaken till att ingenting blir skrivet, detta går nog inte att få upp nu heller. Det kraschar hela tiden när det inte ligger helt nere. Vi ligger oturligt nog på en djäkla KalleAnka server som varit konstig sedan vi böt från Babar men ändå fungerat relativt hyfsat men nu är det slut.

Läs själva hos Binero och sedan lite (uppdaterat den 13 mars) till

Efter stora haveriet när allt låg nere i ett antal timmar och det dagen efter gick att nå det mesta var det någon form av överbelastning eller annat som tog varenda resurs så när jag kom hem och kunde göra något gick det inte alls. Ja, ja, vi får se vad som blir. Binero har gjort vad dom kunnat men jag hade önskat lite mer information vartefter dom själva märkte att det inte riktigt blev som det var tänkt efter stora kraschen.

Inte längre ”nätbar”

Så har den bärbara jag använt dött. Jag är alltså inte längre "datoriserad". Alla mail sedan början av året är helt borta, allt annat som andra skickat likaså. Hårddisken i den bärbara har kraschat och det gjorde den i går kväll. Det jag hade innan januari finns ff men det är otillgängligt eftersom det är på hårddiskar som inte går att komma åt längre.

Vill man nå mig är telefonen ett bra sätt hädanefter, antingen hem eller mobil. Skicka inga brådis mail för det funkar inte längre, andra mail går bra men ha inte för bråttomt med svar. Visst kommer jag att kolla mailen men mer sällan.

Annars önskar jag alla en bra söndag, vi skall snart iväg och äta middag med skön fröken och hennes kompis och det skall bli trevligt.