Nattens vandring var bra

Väder: cloud och det verkar kunna bli både thunder och rain

Vi blev indelade i 2 grupper. Gubbarna i den ena och vi unga tjejer i den andra 🙂 Nejdå, men nästan. Vi hade även ett par Änglar i vår grupp.

Som vanligt börjades det med fika, svammel, allmänna uppdateringar och så det viktiga om det aktuella läget och vad vi borde veta och vad som eventuellt skulle kunna ske.

Vi drog iväg med tunnelbanan mot Mariatorget men fortsatte till Gullmarsplan för att kolla av eventuella mindre ynglingar som skulle möta upp fler och slåss i Tyresö. Det blev en bra början på kvällen eftersom det gänget inte kom särskilt långt. Det hade kunnat bli lite segt för oss eftersom vi hoppade på en av bussarna mot Tyresö och närmaste hållplats var nästan i Tyresö. En snäll busschaufför släppte av oss ganska direkt så det gick bra. Ynglingarna klev inte på bussen när vi gjorde det heller, de var väl medvetna om oss och att vi gjorde vår grej.

För somliga av dessa unga blev det tvärstopp i Gullmarsplan av Polisen samtidigt fick vi besked om att det var bråk i Tyresö. Dom hindrades alltså definitivt från att delta.

Åter in till Söder och det var en härlig kväll, det hade varit kul att vara en av alla som hade en kul kväll ute men samtidigt inte alls för ljudnivån är alldeles för hög och det trots att vi gick bara runt på Mariatorget. Många cyklar och en hel del glada människor.

På vägen från Mariatorget och mot Slussen blev vi bjudna på kaffe och passade på att besöka toa. En stunds prat och så vidare i matchen, kvällen så långt verkade lova gott.

Vi gick och vi hade trevligt, pratade med poliser både på Mariatorget och vid ”Svampen”, (Stureplan alltså) läget verkade relativt lugnt även där.

Mot samlingen på McDonalds Kungsgatan och en stunds vila och nattmat (man får se det från den positiva sidan, när vi nattvandrar äter vi ute på ”restaurang” 🙂 och DET är inte illa pinkat)

Natten fortsatte att vara ljummen och skön och läget på stan var det också vad gäller vår del av det hela så det slutade inte särskilt sent. Vi bröt upp kring 1 tiden och var hemma strax före 2.

Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Hej Monica!
  För att vara helt ärlig så är det en social bit också och inte bara för att stödja våra unga. Men ungarna är huvudsyftet fast hade det inte dessutom varit både givande och roligt så vetesjutton om vi hade tagit oss hela vägen till stan för att gå för det finns närmare områden som behöver vuxna nattvandrare.
  Lite är ju också att det var där vi träffades 2 november 1991 och sedan var vi aktiva till -94 eller -95 och under åren har jag undrat, saknat och längtat efter gemenskapen som var då. Vi hade väldigt roligt då när det begav sig samtidigt som det var väldigt givande.
  Puss och kram

 3. Jag tycker det är helt underbart med ert engagemang. Dom vuxna behövs därute, när barnens/ungdomarnas egna diton ofta inte kan/vill ställa upp.
  Tummen upp!
  *Kram!*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.