Skräck och allmän förvirring

var min morgonuppvakning och likaså mannens. En inkräktarmisse befann sig i vårt kök och där fanns också Gubben och Martin som husets stora försvarare. Jag for upp ur sängen som utskjuten ur en raket och fattade njet först men så såg jag och inte bara hörde. Hur jag lyckades att inte stänga ordentligt efter mig så vi fick objudet besök vet jag ej men jag lyckades tydligen mer än bra. *suck* Nu blev det ingen skada skedd (förutom att vi väcktes för tidigt då) och jätteglad är jag för det för kattskador är inte trevliga alls.
Rädda Barnens Hotline
Just idag känns saker relativt bra med tanke på detta jag skall beskriva nu men igår var jag väldigt upprörd. Det kommer pedofilmail som spam, jag har fått dessa till jobbets inkorg. Jag har inte klickat på länken men jag har läst det som står i mailet och det räckte för att förstå att det handlade om pedofili. Jag skickade iväg det till Rädda Barnens Hotline och efter bara några minuter ringer en man upp från Rädda Barnen. Han berättar om de mailen vi fått på jobbet är regelrätt spam och har den ryska maffian som skapare, ägare och ursprung. Länken gick till en spansk sida, med .es och det enda som går att göra i det läget är att spärra sidan så att vi i Europa inte kommer åt den alls. Rädda Barnen är för barnen och tydligen går det inte att ur det perspektivet komma åt ryska maffian för i Ryssland är lagarna kring detta aningen annorlunda. Jag fick då också lära mig hur det kan komma sig att vi (Gökboets domän) ofta får bla polska gästboksspaminlägg utan att detta överhuvudtaget registreras av räknare/tracker. Nätet ”damsugs” och filtreras och vips har du ett gästboksinlägg fast du inte har haft någon besökare, inte ens i gästboken (vår tracker läser alla besökta sidor). Hur lite det än liknar pedofilmail så snälla, anmäl direkt för kanske kan du rädda ett barns livslånga helvete.

Uppkörning
Stoffe, sonen, har uppkörning i dag så kring 12:30 och 1 timme framåt håller vi tummarna för duktig att köra är han och teorin är färdig sedan länge och i sak är det väl egentligen bara området som kan ställa till det för koncentrationen har man vid en uppkörning även om man är aldrig så nervös. Vi håller tummarna.

Brottsoffer och stöd
är helt suveränt att man ger. Som utsatt behöver du verkligen allt stöd du kan få för att ha en chans att komma över saken i sig alternativt åtminstone få ett drägligt liv i framtiden. Det jag tycker är tragiskt är att de flesta som utsätts för div brott, som tex våldsbrott sällan får resurser som detta fall. Hur kan det komma sig att brottsoffer sällan får dessa resurser insatta så direkt efter en katastrof som i ovanstående fall? Ta ett exempel som är relativt enkelt att ta på, en kvinna som misshandlats grovt av sitt ex, blivande ex alternativt första gången så exxet är inte aktuellt ännu eller en okänd förövare. Kanske fanns det barn som såg och i värsta fall var det deras far de såg som gjorde detta mot sin mamma. Inga sådana resurser sätts in till sådana offer inte och skulle kvinnan och eventuella barn behöva fly så inte f*n får de all den hjälp de borde få. Nu tog jag ett sorts brottsoffer och det finns många fler. Visst är kidnappning avskyvärt och säkerligen ger detta ett livslångt trauma men det gör även andra våldsbrott och även de offren behöver alla resurser de kan få. Varför ges inte detta? Det vore inressant att få veta just varför.

Virusmail
har översvämmat både min och mannens inkorg under snart 3 dagar. Det ena mailet efter det andra dräller in med virus och så tacksam jag är att ha NAV och uppdaterat dessutom. Åtminstone 50 mail, till var och en av oss, har ramlat in under dessa dagar och 2 dagar var det ända tills 4 fjuttiga virusmail ramlade in i dag också. Stackars person som har fått virus. Vad det är för virus? Jo, både Klez och Yaha. Tur att vi ändå har bredband, vore fördjävligt att låta dyr modem kosta pengar för sk*t.

?besökare och till later
Nu skall jag göra nytta så sköt om dig och ha en bra dag om du nu gjort dig förtjänt av en 😉 En liten detalj som jag skulle önska att du som besökare kunde ta dig tid att göra, jag menar då särskilt de som inte ger sig till känna, skriv i gästboken så jag vet vem du är. Det finns några besökare jag är särskilt nyfikna på från bla Netlink, Algonet, Ettnet och så Swipnet. Vill man inte skriva i gästboken så har jag ett kontaktformulär och jag bits faktiskt inte.

Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.