Mormor och morfar låter väl spännande

Jag tycker det låter väldigt spännande att bli mormor. Det är ett antal månader innan det är så dags men det känns väldigt väldigt underbart. Första träffen med Mödravården idag och på fredag är det ultraljud (inte idag alltså), jag missförstod säkert eller så gjorde blivande föräldrarna det, spela roll.

Jag fick den äran att vara med men som tur var (jag hann tänka ett varv extra i min iver att bli mormor) krockade min läkartid med deras MVC tid. Det är deras grej och det är viktigt att det får fortsätta vara deras grej även om jag var och är väldigt, väldigt intresserad måste jag låta dom få sköta det här.

Smaka på ordet, Mormor det smakar bra och ligger bra i munnen men mest i hjärtat. Inga höga växlar skall dras iväg men samtidigt förundras jag väldigt för det skulle inte kunna bli men tydligen är man extra fertil efter ett sådant ingrepp. Hipp hurra för det. Ja, jag längtar efter att få hålla det lilla livet i min famn – gud så fina dom är våra små underverk.

Måtte blivande mamman få ett lite jämnare hormonsvall bara 🙂 om någon vecka sådär. Lite märkligt är det också att gravida med MS för det mesta mår otroligt bra efter 3 månaden och kroppen kompenserar på något vis. Jag menar under resten av graviditeten.

Lagom till att bli mormor förklaras mina kroppssymptom och omfångsförändringar med möjligheten att det är övergångsåldern som satt igång och jag bara QUE, jag är bara 44, snart 45. Lite märkligt är en del symptom som brännande fötterna, vätska i kroppen, kolossala tröttheten där jag somnar om jag sitter och tex jobbar och känslan av att gå omkring som en liten mischelingubbe. Jag har jäst i omfång även om vikten är ganska jämn med några +. Är det övergångsåldern får dom göra något för det är inte roligt att känna sig som en välstoppad falukorv även om KA tycker jag är fin som jag är.

Skall lämna in första proverna i morgonbitti (jag får inte ens dricka kaffe) och sedan går vi vidare därifrån för det stämmer inte. För den delen så har jag inga andra symptom på att ha kommit i övergångsåldern så läkaren var inte nöjd med mig. Torsdagens blodtryck 105/75 och idag var den 110/65. Strange, very strange och nej jag är inte ett dugg yr.

Bookmark the permalink.

0 Comments

 1. Ja, visst är det kul. Jag skall hälsa Tessan och klappa hennes mage. Hon är stolt över magen och det är härligt att se henne lycklig men hon saknar Mia något oerhört.

 2. MEN!!!! Jisses vad jag har missat grovt!!! Grattis, och grattis så mysigt!! Härligt, så glad för er skull, hälsa Tessan o klappa magen från mig.
  Här är det full rulle, huvudet upp och fötterna ner!
  Kraaaaaaaaaaaam Tuija

 3. Kalle: Undra på vems mobilnummer vi sjungit vår falsksång då, numret kanske var ditt gamla eller… Någon har säkert haft roligt om inte annat.
  Så skönt att det gick bra även om det var en skräckens erfarenhet med Moa. Tänk så otäckt det kan bli utan att det är så allvarligt som det verkar.
  Ja, det här med mormor är häftigt. Nu skyndar jag iaf långsamt för man kan aldrig veta, lite för långt kvar. Tessan har iaf fått en härlig mage redan 🙂

 4. Nämen Grattis!! Det här har jag helt missat, men det kanske blir så när man som jag går omkring i min egna lilla värld.
  Tack för grattiset men tyvärr finns ingen skönsång på min mobil, det måste ha blivit något fel. Den har varit knäpptyst de senaste dagarna förutom mess från barnen.
  Jag hoppas det kommer att gå bra med morföräldraskapet och graviditeten! Vad roligt!! 🙂

 5. Åsa: Det är spännande att följa med i utvecklingen. Tänk vilken skillnad i allt man faktiskt kan följa i dag mot för 27 år sedan. Storleksmässigt per i fredags så är dryga 3 centimeter inte mycket för en blivande bebis 🙂
  Mina brännande fötter har jag ju haft sedan förra våren/sommaren men att jag har vätska i kroppen känns inte bra. Fler prover skall tas nästa vecka. Det blir nog bra med tiden.

 6. Bengt: Härlig bild, hoppas modellen blev nöjd. Svarthuvade vitbukspapegojor har starka och vackra färger om inte annat.
  När du återhämtat dig efter helgens strapatser kikar vi gärna på fler kort.
  Hoppas du fick sova gott och att ni får en bra dag i Kungsan i dag. Vädret är ju inte vad man skulle önskat, det drar inte folk på det viset när regnet hänger över en.

 7. Ingrid: Tack. Vist var jag klok 🙂 Jag kände mig nöjd som faktiskt tänkte ett varv.
  Nu vet jag lite mer om detaljerna men jag skriver det senare.
  Det är fantastiskt att det kan gå så här men tydligen är en konsekvens av ett sådant ingrepp att man under en kort tid är oerhört fertil innan det liksom inte går. Häftigt.

 8. Ja, jättespännande och så annorlunda mot när jag fick Therese, liksom 27 år sedan och lite till.
  Proverna visade ingenting men jag skall ta fler avancerade prover under nästa vecka så får vi se. Det kan inte vara rätt med vätskan i kroppen och brännande fötter.
  Puss och kram

 9. Önskar dig mycket njutning av mormorskänslan. Och att de hittar vad du mår dåligt av, så att du kan bli bra igen.

 10. Carina: en bild ligger ute på bild och foto. Ska se om jag kan fixa fler om du vill se…
  Hemma och helt slut redan på Lördagen…ska lägga mig nu…

 11. Grattis och välkommen i mormorsklubben. Klokt att låta dem få vara själva men ack så svårt att låta bli att lägga sig i. Fantastiskt att det kan gå så här!

 12. Mormor och morfar låter väl fint, jättespännande! 🙂
  Bra att de tar lite prover.
  Kramar från mig

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.