En liten stor utmaning

Väder: gissa!

Leina har utmanat mig att svara på diverse frågor. Kul, det är länge sedan jag blivit utmanad 🙂

Gör så här:
1. Beskriv reglerna (dessa 5 punkter alltså)
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 (jag tog 7 så kanske några nappar) personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Frågorna:

1. Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
(Jag hade inte 5 saker att göra på den listan, jag hade bara 4.)
a. Laga mat så vi har matlådor till jobbet så vi har mat i veckan
b. Fixa senaste presentationenra på en minnessida
c. Städa kök (glöm inte fönstrena, Gökarna har verkligen ställt till det) och badrummet
d. Fixa lite med fotona från fyrverkerierna 080808 och vårt badande i Lillsjön

e. Vila, det är ju arbetsdag i morgon 🙂

2. Vad gjorde du för 10 år sedan?
För 10 år sedan, året var 1998. Vad sjutton gjorde jag då, inte kan jag kika i arkivet, jag började inte skriva förrän 2001 🙁

Jo, KA och jag hade vårat företag så vi höll troligtvis som bäst på att förbereda oss för höstens förhoppning om arbete. Någon semester var det inte tal om för fattigare företagare fick man nog leta efter 🙂 Vi var glada ändå för det mesta och lite galna sådär.

Vi var nog nere och hälsade på Mamma och mina syskon i Göteborg. Kanske var det den gången vi fick bära en överförfriskad tant och sedan reta henne lite dagen efter och nej det var absolut inte min mamma. Tessan var iaf 18,5 då och hade eget boende men jag har för mig att både hon och Mia eller Sara var med men jag är som sagt osäker. KA har sämre minne än jag så …

Inte mycket till roligheter där inte förutom ”tanten” för oss få som vet vem jag menar.

3. Vilka platser har du bott på?
Många!
* Född i Kiruna oktober 1962
* Buchanan i Liberia 1963-1969 (samma orsak som Leina var dör, Lamco)
* Tema, Ghana 1969-1976 (Ghacem = Ghana Cement Works)
* Stathelle, Telemark Fylke, Norge 1976-1977 (jag är norrbagge)
* Kiruna 1977 – 1984 med diverse mellanboende nedan
* Wilderswil, Schweiz,  (Sunny Dale Töchter Institut = språkinternat) hösten 1979 (hem till Kiruna och födde Therese jan 1980)
* Wilderswil, Schweiz, hösten 1981 fortsatte skolan och Tessan var med
* Vallentuna, (norra Stockholm) sommaren 1984 – 1986
* Hallstahammar, sommaren 1986 – 1990
* Bro (norra Stockholm, andra sidan) 1990-1992
* Kungsängen (norra Stockholm, samma som Bro, längs E18 mot Oslo alltså) 1992 –

4. Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Inte bo här utan då skulle jag bo i Liberia eller Ghana, dvs flytta ”hem” (jag saknar mina rötter). Optimalt så skulle jag ha ett riktigt hus i varje land och på orterna Buchanan i Liberia och Tema i Ghana och där helst Community 4.
2. Dela med mig till ena sidan av min familj och se till så att det fanns grundplåtar till alla barnen, egna och bonusar, syskonbarn samt barnbarnen.
3. Engagera mig aktivt i Chimpfunsu och andra liknande organisationer för chimpanser är mitt livs stora kärlek.
4. Bidra till en bättre värld för barnen i Liberia och Ghana
5. Jag skulle köpa en gård nära havet (en båt äger jag då) där min kärlek för djur kunde få ”sitt” lystmäte och gärna i form av rehab för dessa djur. Huvudbyggnaden har en stor veranda runt hela huset med öppen spis på sidan som vätter mot havet.

5. Utmana 6 (jag chansade på 7) personer:
Ingrid
Monica
Anneli
Acka
Kalle
Bella (som kanske inte har tid med tanke på stundande bröllop)
Susanne

och vilka fler som nu skulle vilja svara på frågorna.

Bookmark the permalink.

8 Comments

 1. Monica: Hej!
  Ni hade iaf lite tur med vädret här hemma, bättre var det väl i år än förra året eller har minnet helt fel?
  Dom flesta har inte mycket tid framför datorerna och med stundande evenemang i familjen förstår jag att dom inte svara. Jag hade dock hoppats få i gång dom ”däringa sydligare folken” så att det blev någon uppdatering förutom på barnens sidor.
  Förstår att du inte gör den igen.
  Abrazos a España

 2. Anneli: Du ser, tänkandet gick hur bra som helst 🙂 Tack! Kul med respons.
  Kram

 3. Anneli: Att tänka kan vara svårt ibland 😉

 4. Leina: Så sant, så sant. Jag har alltid varit lite halv som yngre och det är först dom sista 15 åren som jag landat. Hela min uppväxt bara sådär liksom, en helt annan värdsdel. Normal! Vad är det för något. 🙂

 5. Hej Carina!
  Tillbaka från semestern, vilket innebär att jag har lite mer ro att surfa runt.
  Jag har redan svarat på samma frågor tidigare:
  http://mimos.sacinom.tk/?p=1569
  så jag hoppar över denna gång. Hoppas att de andra du utmanat tar sig an utmaningen.
  *Kram!*

 6. Jag har svarat nu..på din utmaning..
  hehe
  Lite kort men ändå!
  kram
  /A

 7. Jisses!
  Nu måste jag tänka..och det är jobbigt
  hehe
  aja..jag ska väl svara…så småningom..

 8. Ler… Ja du.. Vissa saker går aldrig att förneka… Liberia gjorde ett stort intryck… På ett eller annat sätt….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.