Påskdagen, solsken, blå himmel och +9 grader

för en halvtimme sedan. Det finns alltså förutsättningar för en fikastund på balkongen under eftermiddagen.

Vid 15 tiden kommer KA´s barn och barnbarn och vi skall äta lite gott och blandat. Lite påskaktigt blir det om än inte det traditionella. Det blir lite äggröra eller ägghalvor (har inte bestämt oss ännu), lite lax, lite sill, rom osv. Hade funderingar på att rosta bröd och göra något med dom olika kalla sakerna, vi får se.

Eftersom en är vegetarian så krävs det lite fantasi för mig som inte är vegetarian så det blir till att komma på något som kan likna steken vi övriga skall äta och jag har hittat ett recept på rosmarinstekta quornfiléer.

Steken är klar och ligger så fint i kylen, hoppas bara den inte är för liten. Inget av det andra är klart men det blir det så småningom. Funderar fram och tillbaka på vad för sorts sås och variant av potatis det skall bli och steksskyn blev supergod så något gräddigt med stekskyn blir det som sås till samt rotfrukter.

Till efterrätt blir det KA´s special (utan paprika denna gång, jag stekte dom med paprika en gång och det gick så klart inte att äta, tog fel burk och öste på) med sirap- och kanelstekta bananer med vaniljglass.

Skulle någon nu orka något så har vi faktiskt ost och kex också. Tänkte att eftersom vi börjar tidigt så kanske magen vill ha mer.

Nu måste här sättas fart för klockan springer sin väg.

Bookmark the permalink.

5 Comments

 1. Pingback: Arkiverat och glömt | Carina´s tankar – Tankeboken

 2. Tuija: Jag överlät KA´s special åt honom 😉 bäst så. Vi fick en trevlig dag.
  Eran kryssning låter inte helt fel och skönt med en tillfreds trötthet gissar jag efter kryssningen. Ja, vädret var kanon i går, i dag är det mulet och det är lite väl grått men ännu en vilodag innan det är dags att återgå till arbetet. KA jobbar ikväll så det är ju synd men man kan inte få allt här i världen.
  Ha en fin dag du också.
  Kram Carina

 3. Jerry: KA´s special är god (om vi låter bli paprikan alltså), en enklare variant som kan jämföras med friterad banan och glass fast inte friterad. Man steker bananen med lite margarin och kryddar med kanel och sirap. Det är jättegott.
  Vi hade en bra dag, Själv blev jag väldigt påmålad av Sofia så det såg nästan ut som jag varit med om en smocka eller två. Hon var jätteglad över sitt påskägg också och vi blev alla mätta med mycket över.

 4. Överlåt K-A:s special till honom att göra, så riskeras ingenting 🙂
  Låter som om ni får en trevlig dag idag. Här är det lugnt och vi är lite trötta efter kryssningen, härligt, mysigt, skönt trötta.
  Underbart väder när vi kom i hamn i Stockholm igår!
  Ha en fin dag idag!
  Kram Tuija

 5. Hoppas ni får en fin dag idag.
  KA special låter spännande…(;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.