Boiled groundnuts from Ghana!

Kokta av mig. Hoppas det smakar likadant bara, jordnötterna är från Ghana. Barnen och Fatou är på gång för kortvisning och berättelser om vår underbara resa till mitt gamla hemland.

Embedded Link

photo
carinawj's photo on Instagram

Google+: View post on Google+

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Det här är för övrigt min andra favoritlåt med Lucky och jag älskar det här gamla klippet och publikantalet gör att man kan få ett litet hum om hans storhet som artist: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o-BnNlnuNj8

  2. Först och främst: Det smakade jättegott och jag har aldrig smakat kokade jordnötter tidigare, men det smakade toppen! Hela kvällen var för övrigt jättetrevlig, förutom att jag var så vansinnigt trött. Till Annika Petersson: Jag har skrivit lite om Lucky Dube tidigare. Bland annat detta: http://fatou.se/2009/06/21/lucky-dube-ar-borta-men-hans-musik-lever-vidare-for-alltid/ En av mina favoritlåtar med honom är Remember me, som han sägs ha skrivit till sin pappa som övergav familjen när han var barn: http://www.youtube.com/watch?v=FkbiPWKYLxM

  3. +Annika Petersson lite sen av mig 😉 Lucky Dube är en numera avliden artist från Syd-Afrika. Mycket steel drums och mjuk reggae (tycker jag), ett litet exempel, Lucky Dube – Different Colours {HQ} Lucky Dube – Hand That Giveth och här, Lucky Dube – Crying games

    När vi åkte på vår 9-dagars tour under våra 3 veckor i Ghana spelades en hel del Lucky Dube och jag blev "frälst", han dog visst 2007 🙁 men hade inte hört hans reggae låtar tidigare. Mycket Afrika i hans låtar för min del, jag ler automatiskt när hans låtar spelas 😉

  4. Låter mysigt..men vad är Lucky Dube?

  5. Hoppas det, jag provsmakade och ganska ok. Till det spelar vi Lucky Dube som ger rätt "afrika" känsla 🙂

  6. Det blir säkert jättegott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.