Totalkaos, gökar kan dom #blogg100

Kaos är milt uttryckt för dagen som var. Förtvivlan var total efter ett antal timmar.

Vi hade ätit frukost och börjat förbereda för stora projektet som vi hade satsat på skulle vara färdigt annandagen, dvs idag. Vi gick ut en snabbsväng på altan för att känna av hur skönt det hade varit med en dag i solen 🙂

Mannfred höll ju ff på att ruva äggen fast med stor övertid, ca 40 dagen men var ute och följde gärna med ut en sväng. KA pratade med en granne och Mannfred satt själv, precis som hon brukat göra i snart 14 år.

Efter en liten stund var det dags att sätta rulle och KA tar Mannfred på fingret och börjar gå in men det hade fröken gök ingen lust med utan flög till det ställe som var närmast. Klockan hade hunnit bli 10:20 redan och vi kände oss lite stressade för att hinna med allt.

20140420_103114

 

Nöjd fröken njuter i solskenet och jag passade på att fota första utebesöket för i år.

20140420_110037

Första trädet hon landade i är det ovan men det blev totalt 6 träd och det sista var värst eftersom det var riktigt högt,  Ca 15 meter upp satt hon, närmast stora vägen dessutom och så skog på andra sidan vägen.

Ångesten var total och förtvivlan gjorde att jag hade lyckats komma upp i trädet men hur jag sedan hade kommit ner hade varit en annan femma.

Vår ena granne kom förbi och försökte hålla mig lugn och ringde sin dotter som tränar cheerleading om hon kunde försöka sig på trädklättring och Sanna gav sig på det hela. Vi hade hittat en sorts dubbelpall åt fel håll (den blev avlång och med bra längd) som vi ställde upp mot trädet och höll i den så tog hon sig upp. Vig som en underbar apa kom hon väldigt högt upp och med en lång pinne (hon klättrade ner och upp igen) fick hon ner Mannfred som var helt slut.

Att Mannfred böt träd flera gånger var oss obevingades fel då några snälla och hjälpsamma personer försökte få ner henne genom att kasta upp tennisbollar nära henne men det ledde bara till att hon flög längre och längre bort. ’Vinden blåste åt fel håll och vindflygningen har hon inte tränat förrut, inomhus är det vindstilla.

Nedan en autoawsome video av några av korten. Tyvärr finns inga kort på Sannas hjälteklättring.

#blogg100 inlägg 51 av 100

Bookmark the permalink.