Empatilöshet och cannabis #blogg100

Det kan förklara mycket och jag har tvekat om att skriva om det men nu gör jag så ändå.

Jag har alltid varit motståndare mot droger utöver alkohol och cigaretter (även om det är skit så röker jag cigaretter själv) och har provat röka marijuana en gång i mitt liv, blev lurad som 14-åring i Ghana och kände ingenting utan reagerade bara på att det luktade och Teresa, min bästa vän som min dotter fått namnet från, blev sjuk. Dom som lurade oss hade sagt att det var norsk tobak och… 🙁

Jag vet ju att många får hjärnskador, livslånga sådana, somliga efter att bara ha rökt en gång.

Det finns många studier om detta och jag läste bl.a i Expressen om Nya cannabisrön kan skingra rökridåerna. En enklare sammanfattning av funktioner som också skapar svåra baksidor finns att läsa på Briisas sida, cannabis ger hjärnskador. Detta förklarar ett beteende ännu mer och jag tänker bara, ja så sorgligt.

Jag var väldigt anti och ganska stor motståndare och läste bl.a om medicinsk cannabis och då särskilt för dom med vissa kroniska och smärtsamma sjukdomar som tex ms och om det skrev jag här.

Det krävs att den medicinska cannabisen är korrekt skapad och det man köper olagligt här i Sverige tex är inte det, den är full av alla dom ämnena som skapar både det ena och det andra.

Sorgligt nog förstår jag mer den empatilöshet och liknande som cannabisen faktiskt skapar, hoppas brukaren i sig begriper det också.

#blogg100 inlägg 58 av 100

Bookmark the permalink.

One Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.