Grattis Mamma

på 59 års dagen. 19 år äldre än mig minus två dagar, rätt så skoj med en ung mamma. Det roligaste av allt vad gäller åldern mellan oss är kanske att hon blev mormor som 36 åring. Nästa år smäller det jämnt iaf och då blir det baluns för henne och om inte annat så har hon vekrligen gjort sig förtjänt av det. Mycket får vi barn tacka mamma för för sanningen är den att hade inte mamma varit den hon varit så hade nog ingen av oss mentalt överlevt vår egen uppväxt. Hon var den motpolen vi behövde för att överleva och hennes godhet gjorde att pappas elaka jag aldrig fick överhanden även om vi levde rädda i många år. Min syster har förträngt det mesta av det onda och allt är väl berättigat när det gäller överlevnad. Eftersom mina ord landade åt det hållet så, näe pappa har inte hört av sig. Antar att jag måste vara hjärtsjuk för det, kanske skall jag vänta tills eventuella hjärtbesvär dyker upp igen *synisk*.

Mailen
vill inte. Min Outlook har fått spatt så jag får maila från jobbet i morgon. Tro inte att jag bara struntar i mailen utan jag hör av mig så snart jag bara kan.

Göteborgsinvasionen
är nästan över för denna gång. Syrran med familj åkte hem vid 11 tiden med bil, brorsan tog flyget 14:45. Mamma är kvar av göteborgarna men hon stannar till tisdag och moster är från Luleå och åker hem på onsdag kväll.

Svågern
hade kockat mat i flera dagar innan för att bjuda oss alla på. Tusen tack Göran och Ylva, det var väldigt gott och jag (vi alla) uppskattade det väldigt mycket.

Födelsedagen
blev av naturliga skäl varken intensiv eller sen. Morgonen börjde med allsköns stämsång á la wesenlundarna :-). Bricka med kaffe och tuggbart samt blommor och presenter. Kallemannen och jag kom väl iväg till jobbet och där var det struligt med en utskrift som totalvägrade göra det den skulle. Nödlösning fick tas till. Kring 15 tiden var det Moster som skulle hämtas från KS. Min syster med familj landade här hemma kring 17 tiden och moster och jag hade just kommit hit efter hämtningen från KS. Åter jobbet för att få iväg det som skulle till post och sedan hemåt för att äta och ta det varsamt. Kvällen blev pratsam men oerhört tidig. Moster skulle egentligen inte vara hemma utan ligga kvar på KS fick vi veta av henne själv. Tystnaden lade sig därför och alla kom i säng tidigt. Momsrapporten hann jag inte färdigt med heller så den blir morgondagens problem.

Vilka blommor jag möttes av här hemma för att inte tala om alla snälla och goa gästboksinlägg. Tusen tack till er alla, ingen nämnd och ingen glömd. Kramor och kyssor likaså. Jag hoppas verkligen jag tackat ordentligt till var och en men jag får nog gå en rejäl runda i gästböckerna så att det verkligen stämmer men det får vänta till i morgon.

Moster
fick gästa Karolinska Sjukhuset i torsdags kväll och stanna över natten fast egentligen ville de inte låta henne åka hem men hon ville hem till min födelsedag. Vad hände? Jo, hon fick antagligen hjärtsvikt och detta i kombination med hennes lungödem och KOL gör inte moster till någon sprinterlöpare precis. Vi får se hur hon mår på tisdag och då får vi se om vi låter henne åka tåg eller om vi måste hitta på något annat alternativ. Det var otäckt iaf och bara 2 månader sedan jag hamnade på HIA. Moster fick massor av mediciner som hon nu måste ta och hon har med sig en remiss för fortsatt utredning när hon väl kommer hem.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.